Junior BI Business Analist (vacature is vervuld)

Wil jij aan de slag als Junior BI Business Analist in de regio Amsterdam?

Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een:

Junior BI Business Analist

Doel van de functie
Als Junior BI Business Analist ondersteun jij de Senior BI Business Analist en ben jij mede verantwoordelijk voor het functioneren van het Business Intelligence (BI) platform. Samen stel je de business requirements op voor BI dashboards en reports en realiseert deze ook, eventueel in samenwerking met externe partijen. Meetbare eindresultaten zijn werkende BI informatie waarop de business adequaat kan sturen.

Kernverantwoordelijkheden
Business value
Is ondersteunend aan de Senior BI Business Analist mede verantwoordelijk voor het BI platform en daarmee voor de business value dat BI moet leveren aan V&D.

Business analyse
Definieert wensen en eisen m.b.t. BI informatie tezamen met kerngebruikers en management uit de business. Analyseert hierbij de gevolgen voor de data bronnen en het datawarehouse en adviseert (her)gebruik van data om consistentie van BI te waarborgen.

Business-IT alignment
Onderhoudt proactief relaties met business vertegenwoordigers over bestaande en nieuwe BI functionaliteiten. Adviseert management over mogelijkheden in het gebruik van BI.

Beheerprocessen
Stelt requirements op voor processen rondom het beheer van ETL en interfaces tussen bronsystemen en het datawarehouse, alsmede voor het ETL tussen het datawarehouse en de frontendomgeving (Microstrategy).

BI-Ontwikkeling
Stelt specificaties op voor de ontwikkeling van BI dashboards en heeft de kennis en kunde om ook zelf dashboards te bouwen of aan te passen. Onderhoudt de relatie met partijen die ontwikkelingen doen op het datawarehouse of dashboards en stuurt deze ook aan.

Profiel

  • HBO-opleiding in een technische richting zoals technische bedrijfskunde of informatica
  • 1-3 jaar werkervaring in business information management, bij voorkeur in de retail
  • Je hebt aantoonbare ervaring en kennis van BI producten en concepten
  • Je beheerst de retailprocessen en de implementatie van die processen in informatiesystemen en datawarehouses
  • Je hebt financieel en analytische inzicht om business cases te maken en te bewaken
  • Je bent daadkrachtig en oplossingsgericht
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in de vacature Junior BI Business Analist mail dan jouw CV en motivatie naar roderick@recruitmentinprogress.nl. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Roderick Volz via nummer: 06 – 83 65 35 61.